Het blad dat sinds het ontstaan van het SNG-Vlaanderen vier maal per jaar verschijnt heet Tijdingen, wat berichten betekent. In de eerste twee jaar dat Nederland zelfstandig opereerde, is er ook nog de Nieuwsbrief uitgegeven, maar al snel ging ook de Nederlandse berichtgeving via de uniforme Tijdingen en later via de websites. 

Sinds jaar en dag verschijnen in het blad (dat voor de helft bestaat uit Vlaamse bijdragen en voor de helft uit Nederlandse) artikelen over alle facetten van het feest van Sint-Nicolaas tot Sinterklaas. Verslagen van cursussen, routes, genootschapsdagen, reiservaringen met de Sint, recensies van tentoonstellingen en verschenen boeken, interviews met Sintkenners en – vertolkers. Ook artikelen door leden aangeleverd over de meest uiteenlopende onderwerpen hebben een plekje in de Tijdingen.


Op de voorlaatste pagina’s staan de rubrieken De Mijter en De Staf met specifiek Vlaams-en Nederlands Genootschapsnieuws. De oplage bedroeg ooit rond de 450, maar sinds 2010 is het ook mogelijk de Tijdingen in Nederland als pdf-file te ontvangen.  Het blad telt meestal tussen de 16 en 24 pagina’s.

Secretaris SNG Nederland

André Scheltes

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Subcategorieën